Sveiki!


LED spuldzes izdalītā gaisma, atšķirībā no kvēlspuldzes gaismas, ir dabīgāka. Līdzīgi kā saules izstarotā gaisma un atšķirībā no kvēlspuldzes gaismas, LED spuldzes gaisma ir vienmērīga. Tādēļ LED spuldzes izstarotajā gaismā Jūs patiesi varat justies un redzēt kā dabīgajā saules gaismā.

Patiesībā LED gaisma ir vēl labāka par saules gaismu, jo tā nesatur un neizstaro kaitīgos saules IS un UV radiācijas starus. Vai Jūs par šo faktu vēl kaut kur esat dzirdējuši?

Krāsas atdeves, izsķirtspējas indekss (angl.colour rendering index CRI vai Ra) – parametrs, kas raksturo atbilstības līmeni starp krāsas toni, kas redzams dabiskā un makslīgā apgaismojumā. Vajadzība pēc šī parametra radās tad, kad nokonstatēja, ka divu dažāda veidu lampas ar vienādu krāsas temperatūru atvedoja krāsas toni katra citādi. Termins parādijās apmēram 1960-1970.gados. Līdz ar dažādu mākslīgā apgaismojuma veidu attīstību, šis temins jau ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu tehniskajā informācijā.

Zināt krāsas atdeves indeksu ir svarīgi, lai saprastu cik adekvāti acs spēj izšķirt pie konkrētā apgaismojumā krāsas toni. Ja spuldzēm ir zems krāsu atdeves indekss, acis nespēj adekvāti uztvert krāsas toni, tas izskatās citādi kā dabīgajā gaismā. Kvēlspuldzei un halogēnspuldzei šis indekss ir 100 Ra. LED spuldzēm un ekonomiskajām spuldzēm savukārt 80-90 Ra. Izvēloties LED spuldzes mācību telpām, vizuālās mākslas studijām, galerijām u.c. telpām, kur ir svarīga šī krāsu izšķirtspēja, indeksam ir jābūt ne mazākam kā 90 Ra.

Mūsu internetveikalā preces attēlā ir redzama piktogramma "Ra90", lai izvēle būtu vienkāršāka:

Osram Superstar PLUS LED spuldzes

Portāla izstrāde: